Tribunalul Vrancea a dispus reangajarea tehnicianului Ion Bucur, in sarcina caruia s-a retinut un prejudiciu de peste un miliard de lei in padurile pe care le avea in grija.
Acesta este cercetat de politie pentru ca a marcat ilegal lemn cit incape in 100 de camioane. Invincibilul padurar a fost achitat intr-o afacere similara din 2001.
Alti silvicultori sefi concediati in primavara pentru diferite nereguli grave in fondul forestier au beneficiat de clementa judecatorilor.
Directia Silvica Focsani a ajuns sa plateasca dupa doar citeva luni deciziile pe care le-a luat la inceputul anului, cind, in urma unor controale ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, a concediat sau destituit din functii mai multi silvicultori banuiti ca au taiat padurile Vrancei dupa bunul plac sau ca fac parte din ceea ce s-a numit "mafia padurii".
In ultima perioada, dupa ce judecatorii s-au pronuntat definitiv asupra unor cauze, silvicultorii suspendati conform unor prevederi ale contractului colectiv de munca au fost "reabilitati" si reincadrati in Directia Silvica cu dreptul de a primi si salariile restante.
Este si cazul tehnicianului Ion Bucur, care este cercetat de politie pentru folosirea abuziva a ciocanului de marcat, dar si a fostului director adjunct sau a fostului sef al Ocolului Silvic Gugesti.
Unul dintre cazurile considerate strigatoare la cer de sefii silviculturii este cel al tehnicianului Ion Bucur din comuna Mera, cunoscut si sub porecla "Pomana", care a primit, printr-o sentinta a Tribunalului Vrancea, dreptul de a uza de ciocanul de marcat desi este cercetat de politie tocmai pentru marcarea ilegala a sute de metri cubi de lemn din padurea pe care o administra.
Acesta fusese suspendat din fu