Greva generala din invatamant, menita sa-i determine pe guvernanti sa-si respecte propriul program alocand 6% din PIB, a dus deocamdata la crearea unei comisii guvernamentale, condusa de vicepremierul Pogea care va negocia cu liderii sindicali abia miercuri.
Potrivit dlui Pogea, "guvernul va oferi tot ceea ce va putea in termeni limitativi" si va astepta optimist rezultatul: "cand cele doua pozitii se vor intalni, se va gasi si solutia". Sugubat, acest Nastratin Pogea! Cand se vor intalni, intr-o zi, cele doua pozitii ar fi bine sa gaseasca solutia ideala si nu tot vreo solutie imorala.
Chiar ar merita sa vedem daca avand 6% din PIB, scoala romaneasca ar deveni mai performanta. Nu de alta dar mai toate institutiile bugetare (si nu numai) sunt deficitare si la "management" si la atragerea banilor oferiti de UE pentru proiecte de dezvoltare.
In fine, bani sa fie, caci dezamagiri sunt destule: faptul ca PNL a cerut presedintelui Basescu sa-i schimbe pe sefii serviciilor de informatii l-a deranjat brusc pe dl Emil Boc care-i acuza pe liberali de imixtiune in "atributiile" presedintelui. PNL nu incalca insa nici o atributie a presedintelui ci ii cere sa si le exercite. Vorba dlui Basescu "nu-i prost cine cere". Prost e cine-i crede.
Cum presedintele pare mai inclinat sa-l schimbe pe dl Tariceanu decat pe dl Timofte, liberalii au anuntat ca prefera sa treaca in opozitie decat sa accepte inlocuirea premierului cu dl Stolojan - care iesit din nou la incalzire acuzand "cele doua greseli strategice ale Aliantei": n-a declansat alegerile anticipate si n-a facut fuziunea intre PNL si PD. Si dl Stolojan greseste.
Prima greseala strategica e chiar aceea ca presedintele n-a schimbat sefii serviciilor secrete dupa preluarea puterii. Poate ca macar o parte din bataliile interne ale Aliantei erau evitate iar corespondentii de