Daca nu s-au inteles cu termenul de inlocuire a presedintilor de Consilii Judetene, aliatii ii iau acum in vizor pe sefii institutiilor publice. Liberalii si democratii au renuntat, pentru moment, sa se mai contreze pe tema reformei administratiei.
"Deocamdata, proiectul de lege se afla in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Administratiei. Peste vreo saptamana-doua, cand se va termina aceasta dezbatere, Alianta va exprima o pozitie oficiala privind momentul schimbarii sefilor CJ, inainte ca documentul sa fie avizat de ministere", a precizat, ieri, liberalul Ludovic Orban.
Colegul sau de partid, Eugen Nicolaescu, precizeaza ca atentia se va indrepta acum catre sefii institutiilor publice, numiti in functie de PSD. Liderul PNL a spus ca la nivelul conducerii Aliantei s-a stabilit sa se gaseasca cea mai potrivita masura pentru "solutionarea in cadrul legislatiei si al competentelor legale a depesedizarii administratiei centrale si locale". Intrebat daca liderii Aliantei ii vor cere presedintelui Traian Basescu schimbarea sefilor serviciilor secrete, Nicolaescu a spus: "decizia Aliantei este ca totul sa se realizeze potrivit legii".
Surse din Alianta, citate de Mediafax, sustin insa ca, la rugamintea democratilor, liderii PNL au acceptat sa nu se mai pronunte public pentru schimbarea sefilor serviciilor secrete, pentru a nu-l pune intr-o situatie delicata pe seful statului.
In cadul discutiilor, democratii au spus ca Basescu nu i-a schimbat, pana acum, pe sefii serviciilor secrete, pentru ca nu se baza pe o majoritate stabila in Parlament, a actualei puteri. Dupa ce liderii ambelor partide au convenit ca in prezent poate fi asigurata acea majoritate, democratii i-au asigurat pe liberali ca-i vor transmite sefului statului cererea liberalilor. In sedinta conducerii Aliantei, liberalii au acceptat sa amane solicitarile adresate presedintelui