"La Spitalul de Urgente Oftalmologice, daca sunt inlaturati universitarii, mai raman cinci medici care sa poata acorda asistenta medicala. Lunar, in spitalul nostru se efectueaza aproximativ 1.000 de operatii". Aceasta este declaratia conf. dr. Monica Pop (foto), directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice, privind proiectul Legii spitalelor, care sustine incompatibilitatea dintre functia de manager de spital sau sef de clinica si cea de cadru universitar.
PARERI. "Universitarii nu trebuie exclusi din sistemul sanitar pentru ca se loveste in invatamantul medical si se limiteaza accesul populatiei la specialisti. Daca aceste legi vor trece in varianta actuala, forma noastra de protest este greva personalului medical", avertizeaza conf. dr. Monica Pop.
In cadrul dezbaterii publice a pachetului de legi privind reforma sanatatii propus de Ministerul Sanatatii (MS), directorului Spitalului Sf. Maria, conf. dr. Narcis Copca, a precizat ca, pe zi ce trece, "se radicalizeaza situatia din sistemul de sanatate: pe de o parte conducerea MS, iar pe de alta parte reprezentantii colegiilor medicilor si farmacistilor, ai asociatiilor distribuitorilor si importatorilor de medicamente, ai spitalelor, ai asiguratilor". Din partea asiguratilor, pensionara Ioana Cicani a subliniat ca "increderea mea ca pacient intr-un spital este conferita si de faptul ca acesta este in mainile unei persoane cu experienta in medicina ca universitar". "La Spitalul de Urgente Oftalmologice, daca sunt inlaturati universitarii, mai raman cinci medici care sa poata acorda asistenta medicala. Lunar, in spitalul nostru se efectueaza aproximativ 1.000 de operatii". Aceasta este declaratia conf. dr. Monica Pop (foto), directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice, privind proiectul Legii spitalelor, care sustine incompatibilitatea dintre functia de manager de spital sau sef de clinica si cea de c