Problemele legate de coeficientul de lichiditate al companiei Ardaf Cluj-Napoca par sa se fi incheiat. Peste 98% din actiunile emise in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social au fost subscrise de actionari.
Operatiunea de majorare a capitalului social a inceput de la sfarsitul lunii august. S-a ajuns astfel la un capital social de 50,4 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor. Totodata, au fost emise circa 252 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei.
"Data-limita pentru subscriere a fost 4 noiembrie. Dupa ce vom centraliza toate datele, vom avea o situatie mai clara a subscrierilor. In orice caz, este evident ca operatiunea a fost un succes si ca actionarii au incredere in aceasta companie. In prezent, coeficientul de lichiditate este de 1,22 si nu cred ca in urmatoarele sase luni vor mai fi probleme cu acest indicator", a spus presedintele Ardaf, Octavia Manastireanu.
Banca Transilvania si Raiffeisen Zentralbank Viena cresc participarea la Ardaf
In afara de actionarul majoritar, compania Tender SA, care a subscris circa sase milioane de dolari, si alti actionari au achizitionat noile titluri emise, in conformitate cu participatiile detinute.
"Din informatiile noastre, Clairmont Holdings Limited (Cipru) a subscris actiuni conform cotei de aproximativ 12% din capital. De asemenea, doua banci, si anume Banca Transilvania, cu un pachet de 4%, si Raiffeisen Zentralbank Viena, cu o participatie de 6%, au subscris in cadrul operatiunii de majorare a capitalului", a afirmat presedintele Ardaf.
El a explicat ca diminuarea coeficientului de lichiditate sub reglementarile legale a fost efectul combinat al majorarii investitiilor peste nivelul bugetat si reducerea subscrierilor pe segmentul politelor RCA. "Ardaf a achizitionat de la inceputul anului o serie de cladiri, o parte dintre ele