Ministrul Justitiei, Monica Macovei, apara casa parintilor de la inaltimea fotoliului ministerial. CSM a descoperit traseul prin care "cauza Macovei" a iesit castigatoare in procesul imobiliar. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a transformat problema personala intr-una a institutiei pe care o conduce, atunci cand si-a aparat parintii de la inaltimea fotoliului ministerial.
Monica Macovei s-a folosit de numele institutiei pe care o conduce, de calitatea pe care o are si de biroul de presa al Ministerului Justitiei pentru a-si apara parintii implicati in scandalul casei castigate discutabil la Inalta Curte de Justitie. In numai o saptamana, ea a trecut de la "nu comentez, tocmai pentru ca este dosarul parintilor mei", la o aparare fatisa cu antet oficial. Deasupra scrisorii, aparent personale, trimisa luni catre presa de Monica Macovei, sta antetul Ministerului Justitiei, iar documentul este intitulat "precizari ale ministrului justitiei in legatura cu procesul privind revendicarea imobilului in care locuiesc parintii sai". Sa fie oare parerea unui ministru sau pur si simplu apararea unei fiice? Intrebarea si-a pus-o si Asociatia Magistratilor din Romania, prin reprezentantul ei, judecatorul Viorica Costiniu: "Doamna Macovei a transformat o problema personala, privata, intr-una oficiala. Trebuia sa raspunda intr-un cadru privat. Banuiesc ca are sfatuitori nu tocmai buni".
INEXACT. Spusele ministrului-fiica par sa aiba si o alta problema: sunt cel putin inexacte. Monica Macovei sustine ca Maria Petrini si judecatorii nu aveau cum sa fie surprinsi de schimbarea completului, pentru ca au existat citatii emise la 15 iulie, care precizau modificarea cu pricina. Ministrul uita insa un aspect: Ana Maria Petrini nu a primit citatia invocata. Codul de Procedura Civila prevede ca partea prezenta la un termen de judecata nu va mai fi citata pentru data urma