Negocierile pentru bugetul invatamantului continua sa se lase asteptate. Ieri s-a incheiat a doua zi de greva generala in invatamant, care a fost insotita de noi actiuni de protest ale sindicatelor si organizatiilor studentesti in fata sediului Parlamentului, respectiv de un miting in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.
Cu toate ca revendicarile sindicatelor au fost facute publice, conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii continua sa afirme ca nu a primit nici o notificare oficiala in aceasta problema. Autoritatile spun ca au instiintat toate federatiile sindicale din invatamant pentru a incepe renegocierea contractului colectiv de munca, la nivel de ramura. Ministerul a cerut profesorilor sa-si reia activitatea si a avertizat ca, din momentul notificarii si pana la finalizarea negocierilor, federatiile sindicale au obligatia sa nu declanseze conflicte de interese, potrivit Legii 168/1999.
Cu toate acestea, autoritatile nu se vor adresa Justitiei pentru a cere incetarea actiunii de protest si repeta ca este deschisa la dialog. Birourile reunite ale Federatiilor Sindicale din Invatamant au hotarat, in urma unei intalniri, de ieri, sa continue greva generala pe termen nelimitat. In sedinta a fost discutata invitatia primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu, de a incepe negocierile cu cele patru federatii reprezentative din invatamant: "Membrii de sindicat sunt hotarati sa nu inceteze greva, decat in conditiile in care echipa desemnata de primul-ministru va veni la negocieri cu o oferta care sa satisfaca revendicarile salariatilor din invatamant", au anuntat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" si Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei Nationale din Invat