(Sanda Faur, revista ?Flacara?, 31 martie)
Anii '70: Un as al contrabasului
1972 Johnny Raducanu ramane poetul jazzului nostru. Poet al celui mai putin spectaculos instrument muzical, contrabasul. Poet al show-ului de mare finete, interiorizat, discret. S-a nascut in Braila, la 1 decembrie 1931. Absolvent al primei promotii a Scolii Medii de Muzica din Cluj, apoi ?conservatorist? bucurestean, intre 1950 si 1955. Angajat in orchestra Casei de discuri Electrecord inca de la infiintarea ei (1956), elev al profesorului Iosif Pruner, parintele scolii romanesti de contrabas, Raducanu avea sa paraseasca pianul si studiul clasic in favoarea jazzului (si a muzicii usoare - mijloc de existenta). Pentru ca, de la varsta de 12 ani, traia sub influenta lui Art Tatum. Apoi, la 18 ani, apare marea iubire, basul.(?Saptamana culturala a Capitalei?, 10 martie)
Anii '80: Studioul ?Animafilm? prezinta...
1988 ?Uimitoarele aventuri ale muschetarilor?, pelicula realizata de Victor Antonescu impreuna cu o larga echipa de animatori, graficieni, scenografi, compozitori, plus cunoscutii actori Dem Radulescu, Rodica Tapalaga, Anda Calugareanu (vocile lor), a fost, speram, o premiera deschizatoare a unei serii de alte premiere. Mai ales ca cea sus-amintita este prima cu statut de gala in cei aproape 25 de ani cati au trecut de la infiintarea Studioului ?Animafilm?. (Revista ?Cinema?, iunie)
(Sanda Faur, revista ?Flacara?, 31 martie)
Anii '70: Un as al contrabasului
1972 Johnny Raducanu ramane poetul jazzului nostru. Poet al celui mai putin spectaculos instrument muzical, contrabasul. Poet al show-ului de mare finete, interiorizat, discret. S-a nascut in Braila, la 1 decembrie 1931. Absolvent al primei promotii a Scolii Medii de Muzica din Cluj, apoi ?conservatorist? bucurestean, intre 1950 si 1955. Angajat in orchestra Casei de dis