Au trecut 10 ani de la moartea ?ultimului senior al Romaniei?, cum il numea Petre Tutea. A parasit aceasta lume, dar spiritul sau dainuie in continuare, ramanand un reper moral in politica romaneasca. Dar acesta nu este un documentar despre trecut, ci despre prezent.
Ideile formulate de liderul PNTCD constituie astazi fundamentul politic al Romaniei euroatlantice
Au trecut 10 ani de la moartea ?ultimului senior al Romaniei?, cum il numea Petre Tutea. A parasit aceasta lume, dar spiritul sau dainuie in continuare, ramanand un reper moral in politica romaneasca. Dar acesta nu este un documentar despre trecut, ci despre prezent. Acum 10-15 ani, multe dintre ideile formulate de Corneliu Coposu puteau sa le para unora simple utopii politice, iar altora de-a dreptul niste incercari de destabilizare a situatiei Romaniei. Astazi, liniile politice formulate de ultimul mare lider taranist, cu vorbele sale taioase si asezate, de ardelean, constituie fundamentul unei societati care, taras-grapis, incearca sa se integreze in Europa civilizata. Peste timp, Seniorul a invins. Insa simpla constatare a acestui fapt nu poate ocoli doua intrebari deloc retorice: Unde s-ar fi aflat astazi Romania daca liderii ei din ultimii 15 ani ar fi aplicat, de la bun inceput, ideile sale? Care ar fi fost astazi mentalitatea romanului de rand daca, in primii ani de la Revolutie, nu s-ar fi orchestrat, la adresa lui Corneliu Coposu, cea mai ampla si mai murdara campanie de denigrare din cate s-au cunoscut in Romania?
Unde a castigat Seniorul
Pentru o lume de-abia iesita din comunism, obisnuita cu limbajul de lemn al activistilor de partid, intrarea in viata publica a fostilor detinuti politici, dintre care se detasa Corneliu Coposu, a constituit un adevarat soc. Putini romani au fost dispusi sa accepte de la inceput niste idei care nu mai fusesera vehiculate pana