Muzica celtica. O muzica vesela, saltareata, cantata cu instrumente traditionale de nimeni alta decat trupa Blackbeers, care a facut din berea neagra un simbol pe scena underground.
Doi baieti simpatici, P"ter Moynahan si Zoltan Biro, s-au hotarat prin â99 sa-si incerce norocul in muzica. Lor li s-au alaturat pe parcurs Radu "Burgher" Szücs, Misu Stana, Norbert Schek si Otto Segal, care au dat un suflu de virtuozitate la ceea ce avea sa devina o muzica traditionala si, mai tarziu, Celtic-Rock. Spre deosebire de altii, oradenii si-au ales un traseu destul de greu de "catarat", mai ales in Romania, unde Orientul, indeosebi cel Indepartat, mai face inca legea. Cu oprelisti din partea caselor de discuri, refractare la muzica interpretata in engleza, cu diversele schimbari de componenta, cu dezavantajul de a nu locui in Capitala, Blackbeers au facut totusi fata acestor probleme. Si asta pentru ca le place sa faca muzica de calitate, nu sa vanda, iar publicul este pe primul loc. "Pentru public cantam, el este cel care ne tine in picioare si ne impinge mai departe sa continuam ce ne-am propus. Satisfactia unei cantari reusite e un sentiment foarte placut, peisajul muzical in ansamblu in care ne desfasuram conteaza insa mai putin. Totusi am dori ca insa ceea ce facem noi sa fie mult mai promovat in Romania, pentru a putea indrepta orientarile muzicale ale oamenilor si catre alte directii", marturiseste Peter, unul din fondatorii trupei.
Bineinteles ca, o data cu evolutia trupei si a activitatilor aferente, structura lor sufleteasca s-a modelat intr-un fel sau altul. "Ne-am schimbat orare, orientari muzicale, inte-rese, prietene, in general, modul de a pune problema in diverse situatii. Ne-am mai maturizat (trei dintre noi fiind inca liceeni in momentul infiintarii trupei) si am invatat foarte multe lucruri", spune Peter.
REPERTORIU. Piesele Blackbeers su