Dosarul uneia dintre cele mai mari tepe cu cafea, data de mai multi cetateni arabi, patroni ai unor firme din Cluj, ar putea fi judecat de magistratii bucuresteni, dupa ce instanta Curtii de Apel Cluj a respins apelul formulat de unul dintre inculpati.
Contactat telefonic, procurorul general al Curtii de Apel Cluj, Ilie Narita, ne-a declarat ca magistratii Curtii de Apel Cluj au respins, prin decizia nr. 220 din 26 octombrie, data in dosarul 17249/2005, apelul formulat de Hussein Taisir fata de condamnarea sa la trei ani si sase luni pentru instigare la fals si delapidare. Ulterior, Taisir a facut recurs astfel incat, dupa motivarea deciziei de respingere, dosarul ar putea fi solutionat, conform legii, de instanta suprema.
Procurorii clujeni au intocmit, anul trecut, rechizitoriul prin care Hussein Taisir si Waleed au fost trimisi in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la fals si delapidare, primul fiind condamnat la trei ani si jumatate, iar al doilea la patru ani.
"In sarcina lui Hussein Taisir, procurorii au retinut ca a determinat un agent comercial sa intocmeasca facturi fiscale care atestau livrarea de cafea catre alte firme decat Kancum, indemnandu-l sa ridice cafea de la o societate comerciala pe care sa o livreze fara documente legale, prejudiciul creat astfel de Taisir ridicandu-se la 3,3 miliarde de lei. Prin sentinta nr. 452/16 august 2005, data de Tribunalul Cluj, Taisir a fost condamnat la o luna de inchisoare pentru infractiunea de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si, respectiv, trei ani si jumatate pentru instigare la delapidare, fiind obligat totodata la plata sumei de 2,8 miliarde de lei din prejudiciul creat. Taisir a facut apel fata de aceasta decizie, dar acesta a fost respins prin decizia 220/26 octombrie 2005 data de Curtea de Apel. Astfel, dupa ce magistratii Curtii de Apel Cluj isi