Ieri, Fiscul a reusit sa vinda complexul de active ale fabricii iesene, format din cladirea pavilon administrativ si parcarea. Licitatia n-a fst insa una linista, reprezentantii combinatului acuzind reprezentantii Fiscului de nerespectarea legii. Intreaga tranzactie s-a efectuat la pretul de 6.700.000 de lei noi (67 de miliarde de lei vechi).
Aceasta este a treia licitatie organizata de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi in tentativa de a vinde o parte dintre activele SC Fortus SA.
Initial, pretul de vinzare a activelor a fost de putin peste 11.390.000 de lei noi, dar, deoarece la primele doua licitatii nu s-a prezentat nimeni, pretul de plecare pentru licitatia care a avut loc ieri a scazut la jumatate, adica la putin peste 5.695.000 de lei noi. „La licitatie s-au prezentat doi agenti economici.
Este vorba despre AJC Ana-Maria SRL din Iasi, firma care a si cistigat licitatia publica, si societatea Romata SA din Bucuresti", ne-a declarat Anton Dobos, directorul executiv al DGFPJ Iasi.
„Licitatia nu a avut suportul legal"
Nemultumirile nu au intirziat sa apara de la reprezentantii conducerii si ai sindicatului Fortus SA Iasi. Directorul executiv al companiei sustine ca licitatia nu a intrunit toate rigorile legii. „S-au facut presiuni politice asupra conducerii Directiei de Finante. Licitatia nu a avut suportul legal. S-a comis o ilegalitate.
Vom demonstra ca cei care au cumparat aceste active nici macar suportul financiar pentru o astfel de achizitie. La Fortus s-a dorit doar sa se introduca platile compensatorii, pentru ca acesti oameni din umbra sa puna mina pe cele 190 de hectare de teren ale societatii. Vor avea mult de furca cu noi", ne-a spus Gheorghe Chisca, directorul executiv de