Doamna Cutareanu, o croitoreasa cu patru clase primare, care executa cu ziua retusuri de lux pentru cucoanele din Primaverii, a primit din Anglia o scrisoare, pe cat de misterioasa, pe atat de emotionanta.
Un mare juriu international de la Cambridge o anunta, in cea mai solemna limba romaneasca, ca fusese aleasa Femeia anului. Ca sa i se inmaneze o diploma, o carte groasa, continand si biografia ei, precum si o placheta argintata reprezentand victoria spiritului asupra trupului, nu trebuia decat sa trimita la adresa de pe plic o fotografie, un Curriculum Vitae si 125 de dolari. In aceeasi scrisoare, croitoreasa, al carui trup castigase pana atunci toate bataliile cu spiritul, era felicitata sincer pentru faptul ca un juriu si mai international descoperise la ea suficiente merite planetare ca sa i le consemneze intr-un al doilea volum monumental, cu vietile celor mai importante 500 personalitati ale lumii. Ca s-o primeasca, laolalta cu un certificat si o medalie aurita, infatisand de asta data lupta binelui cu raul, redactorii dictionarelor de la Cambridge-Gara - altii decat cei de la Cambridge-Sat - solicitau inca un mandat de 175 de dolari. Doamna Cutareanu, ajutata de o vecina cu sapte clase neterminate si de un var care tocmai mostenise in Nigeria mai multe sonde petroliere valorand 80 de milioane de dolari, dar din pacate nu avea cei 5.000 de dolari solicitati de notarii din Lagos ca sa-i faca actele, a expediat rapid in Anglia hartiile cerute si banii. De fapt, nu chiar in Anglia, ci la filiala din Barlad a Academiei Anglo-Americane de Studii largi si Independente.
Cand au primit scrisoarea si banii de la doamna Cutareanu, cei doi membri corespondenti din Moldova ai prestigiosului for stiintific din Cambridge-Gara si-au dat seama ca savarsisera o greseala. Maria Cutareanu din Bucurestii Noi era cu totul alta persoana decat Conf. dr. doc. Maria