Greva ar trebui incetata, pentru ca 5 la suta din PIB e un castig nesperat, a afirmat Nagy Gabor, liderul FSLI Covasna: "In acest procent se vor regasi si maririle de salarii pentru cadrele didactice", a spus acesta. Multi dascali doresc reluarea cursurilor deoarece, daca greva va continua, vor fi penalizati la salarii si nu vor avea bani pentru sarbatori.
In Arad, continuam greva si nu suntem de acord cu cele prevazute in proiectul Guvernului, considera Maria Buruc, liderul Sindicatului Liber din Invatamant si Dan Ienesescu, presedintele Sindicatului Democratic din Invatamant: "Se incearca santajarea noastra, ca sa renuntam la greva. Daca nu se va investi in resursa umana, atat in elevi cat si in profesori, nu vom putea avea un invatamant de calitate", a spus Maria Buruc. Oferta Guvernului e o pacaleala pentru a determina cadrele didactice sa inceteze greva generala, o buna parte din banii promisi vor veni, in realitate, de la UE, iar Guvernul va participa doar cu o cota, asa ca va da doar 3,8 la suta din PIB, a spus Virgil Popescu, liderul sindicatului "Spiru Haret", din Timis. Profesorii din Galati vor lua, azi, o decizie fata de oferta Guvernului, a spus Valeriu Diculescu, presedintele filialei FEN. Liderii locali trebuie sa consulte toate cadrele didactice - cei 8.000 de profesori, in legatura cu pozitia lor, iar luni se va lua hotararea de continuare sau incetare a grevei. Sindicalistii din Tulcea inca nu stiu daca vor continua greva, deoarece nu le-a sosit acordul incheiat la nivel central: "Am primit in schimb foarte multe telefoane de la profesorii din judet care nu stiu nici ei ce vor face luni", a precizat Mihai Roma, liderul Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar (SIP).
Greva ar trebui incetata, pentru ca 5 la suta din PIB e un castig nesperat, a afirmat Nagy Gabor, liderul FSLI Covasna: "In acest procent se vor regasi si maririle de sa