Introducerea starii de necesitate pare sa nu fie solutia pentru incetarea violentelor in Franta. Daca in Paris, gratie instalarii unui dispozitiv de securitate impresionant, violentele au incetat, in Introducerea starii de necesitate pare sa nu fie solutia pentru incetarea violentelor in Franta. Daca in Paris, gratie instalarii unui dispozitiv de securitate impresionant, violentele au incetat, in celelalte orase, ciocnirile dintre demonstanti si politie continua. Sfarsitul saptamanii trecute a fost unul destul de agitat, in total fiind incendiate nu mai putin de 876 de masini. In timp ce numarul persoanelor retinute, in fiecare noapte, este aproape constant, in total fiind retinute pe parcursul celor doua zile 416 persoane, numarul masinilor incendiate scade vizibil. In noaptea de vineri spre sambata au fost distruse 502 automobile, in timp ce in noaptea urmatoare "doar" 374 autovehicule au cazut "victima" protestatarilor furiosi.
Gradinita incendiata la Strasbourg
Violentele continua insa in provincie si in celelalte tari europene. La Lyon, confruntarile dintre demonstanti si politie s-au mutat de la periferie in centru. Astfel, sambata seara, intr-unul din cartierele selecte ale orasului, au avut loc ciocniri violente intre un grup de aproximativ 50 de tineri si jandarmi. Confruntarile s-au soldat cu retinerea a 10 persoane, precum si cu incendierea catorva zeci de masini. La Strasbourg au fost incendiate o gradinita si 12 masini, fara sa se inregistreze victime. Incidente similare au avut loc si in alte orase precum Haguenau, Selestat si Nancy.
Francezii merg pe mana lui Sarkozy
Ministrul de interne francez, Nikolas Sarkozy, este omul politic in care francezii au cel mai mult incredere ca va solutiona problemele de la periferii, un procent de 53% din acestia sustinandu-l. Jacques Chirac, presedintele republicii, este sustinut doar de