Aproape 200.000 de romani vor beneficia in curand de sprijinul guvernamental pentru a isi monta arzatoare automate sau a isi inlocui sobele ineficiente cu centrale termice.
Tiparirea bonurilor valorice prin care se acorda ajutorul s-a finalizat in cursul saptamanii trecute. Deoarece pe piata sunt foarte multe tipuri si marci de centrale, directorul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT), Dana Sofia, a sfatuit beneficiarii programului guvernamental ca la alegerea centralei sa ia in considerare in primul rand randamentul, consumul de gaz, precum si debitul si temperatura apei calde menajere.
Alte considerente importante sunt modalitatea de instalare, cea de utilizare si siguranta in exploatare, si alte functii suplimentare: protectie la inghet, senzor de evacuare a gazelor arse, protectie electrica, etc.
"Cetatenii trebuie sa se informeze despre centrala si sa ia legatura cu o firma ce poate sa le propuna mai multe variante, nu doar o singura optiune. Numai astfel vor avea certitudinea ca vor utiliza ajutorul guvernamental in modul cel mai bun pentru ei si familia lor," a declarat directoarea APICT.
Ajutorul guvernamental este de 1.000 lei noi pentru achizitionarea unei centrale termice, sau de 300 de lei pentru un arzator automatizat, numarul maxim de arzatoare ce pot fi achizitionate fiind de 3.
Beneficiarii programului guvernamental sunt persoanele singure si familiile care au un venit pe membru de familie cel mult echivalent salariului minim brut pe economie (adica 310 lei noi), au contract individual de furnizare a gazelor naturale si se incalzesc inca cu ajutorul sobelor de teracota pe baza de gaze.
Aproape 200.000 de romani vor beneficia in curand de sprijinul guvernamental pentru a isi monta arzatoare automate sau a isi inlocui sobele ineficiente cu centrale termice.
Tiparirea bonuril