Fostul primar al Clujului, senatorul PRM Gheorghe Funar, s-a prezentat, ieri, in fata procurorilor instantei supreme pentru a da detalii in legatura cu retrocedarea unei case preluate in mod abuziv in 1950, ne-au informat surse judiciare.
Cazul a fost instrumentat, initial, de procurorii clujeni, care si-au declinat competenta in favoarea celor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Surse judiciare ne-au precizat ca, desi urmarirea penala in acest caz a demarat in luna iunie 2004, fostului primar Gheorghe Funar i-au fost aduse oficial la cunostinta sesizarile abia la data de 8 noiembrie 2005. Venit fara avocat la sediul Parchetului, Funar le-a cerut atunci anchetatorilor un ragaz de cateva zile pentru a le cere avocatilor sai sa-l insoteasca.
Fostul edil s-a prezentat ieri dimineata in fata anchetatorilor insotit de doi avocati, fiind audiat in legatura cu o plangere formulata impotriva lui pentru ca a refuzat sa puna in aplicare o hotarare definitiva si irevocabila privind retrocedarea casei respective. Senatorul PRM a sustinut, insa, ca imobilul a fost obtinut ilegal, fiind construit de stat fara ca familia care solicita retrocedarea sa fi contribuit "macar cu o caramida la ridicarea ei".
La iesirea de la audieri, Gheorghe Funar a declarat, citat de Mediafax, ca, tot ieri, a dat procurorilor o declaratie in legatura cu un alt dosar in care este cercetat, referitor la obtinerea unui spatiu comercial de catre o persoana care a pretins ca este revolutionar.
Funar a explicat ca a refuzat sa-si dea acordul privind atribuirea spatiului, motiv pentru care "revolutionarul" a facut plangere penala impotriva lui. Potrivit spuselor sale, declaratia data ieri procurorilor a fost facuta "pentru a-i ajuta", avand in vedere ca, in acest caz, anchetatorii clujeni au dispus neinceperea urmaririi penale fata de el.
Surse