Batalia pentru terenurile bune din Bucuresti a inceput sa capete amploare. Autoritatile au luat la puricat contractele de parteneriat public-privat si au constatat ca nu toate sunt "curate". Daca Batalia pentru terenurile bune din Bucuresti a inceput sa capete amploare.
Autoritatile au luat la puricat contractele de parteneriat public-privat si au constatat ca nu toate sunt "curate". Daca amenajarea Esplanada "este un exemplu foarte bun", Casa Radio se afla la polul opus, crede ministrul Laszlo Borbely.
Nu toate proiectele convin oficialilor
Dupa ce proiectul de reamenajare a Casei Radio a degenerat intr-un conflict care va ajunge in curand in instanta, autoritatile au iesit la rampa pentru a linisti lucrurile. Laszlo Borbely, ministrul in sarcina caruia a cazut rezolvarea problemei, a explicat ieri ca proiectul de construire a ansamblului Dambovita Center pe locul fostei Case Radio "este in defavoarea statului", iar selectia investitorului "s-a facut dupa ureche". Contractul privind construirea unui complex imobiliar de mari dimensiuni a fost semnat in anul 2003, intre consortiul format din firmele Mimel Imsat si ORB Estates si fostul Minister al Lucrarilor Publice sI Amenajarii Teritoriului. Ulterior, contractul a fost preluat de catre o a treia firma, care nu a putut face dovada finantarii proiectului, a mai explicat Borbely. Turcii, din contra, sustin ca au avut banii necesari derularii proiectului, mai exact suma de 250 de milioane de dolari, fara garantia statului roman, "insa Ministerul Transporturilor nu a acceptat aceasta finantare". Mai mult, Vefa Kucuk, presedintele Dambovita Center, a invocat existenta unor "grupuri de interese" si ca autoritatile ar fi recomandat sa se asocieze cu anumite firme.
Autoritatile promoveaza alte parteneriate
Contractul de construire a ansamblului imobiliar Esplanada, din zona Unirii