Pentru persoanele foarte ocupate, care petrec la serviciu si 10 ore, zilnic, o dieta se respecta cu dificultate. Fireste, lipsa miscarii si alimentele inghitite, pe fuga, la ore nepotrivite, sunt Pentru persoanele foarte ocupate, care petrec la serviciu si 10 ore, zilnic, o dieta se respecta cu dificultate. Fireste, lipsa miscarii si alimentele inghitite, pe fuga, la ore nepotrivite, sunt factori esentiali in depasirea greutatii ideale. Totusi, chiar si pentru un program prelungit exista diete adecvate. In acest caz, eliminarea surplusului de grasime este destul de lenta. O dieta pentru persoanele foarte ocupate poate fi urmata, multa vreme, cu acordul medicului de familie. In meniurile ,la pachet" sunt contraindicate: maioneza, dulciurile, laptele cu procent mare de grasime, zaharul, untul, bauturile acidulate. La micul dejun putem savura fructe cu paine prajita de graham sau secara, branza dietetica de vaci, o felie de cas nesarat si o cana cu ceai de fructe de padure. Pana la ora dejunului ne mai putem permite un iaurt degresat cu o feliuta de paine prajita. La dejun vom opta pentru o portie de carne 100-150 g, pregatita la cuptor, cu legume, sau o salata de rosii asezonata cu oregano, cimbru macinat si branza. Hranitor si eficient in dieta poate fi si un sandvis cu sunca si frunze de salata, iar ca desert - un pahar de suc de fructe. Gustarea de la ora 16 va fi mai saraca. Ea se reduce la un ceai sau o cafea fara zahar. La cina ne putem alege un pestisor cu salata si un mar; orez inabusit cu legume si o fructa. O data pe saptamana putem prefera si o portie de friptura de iepure la cuptor cu morcovi si sfecla (rase).