"Printre fondatorii Grupului IMOFinance se regasesc actionari ai unor mari companii clujene, precum Banca Transilvania si Astral Telecom. Contam pe banii care au rezultat din vanzarea Astral Telecom catre UPC, pentru ca aceste sume au rezultat dintr-o afacere care a inceput din Cluj. Este normal ca acesti bani sa ramana si sa fie investiti la Cluj", a remarcat Pop.
"Asteptam pachetul de legi care se refera la institutiile de creditare, pentru a ne transforma intr-o banca de credit. Pana atunci, va trebui sa avem un capital minim de 5 milioane de euro. Vrem sa devenim un grup de nivel regional si apoi de nivel national.
In acest parteneriat sunt implicati si colegul meu de la Astral, Sorin Ghite, precum si Mircea Ilea si Radu Ster, fosti actionari la Seltron", ne-a declarat Valentin Nicola. El a adaugat ca nu se poate pune problema ca Banca IMOCredit sa concureze singura institutie financiara cu sediul la Cluj, BT, deoarece ultima are o experienta de 13 ani in piata si peste 100 de locatii.
"Nu ne intereseaza afacerile facute intr-o seara, la un restaurant, cu nu stiu ce vice, dar suntem interesati de afacerile realizate prin licitatii serioase, organizate de administratia judeteana sau locala", a atentionat presedintele IMOFinance.
El a solicitat reprezentantilor administratiei dreptul de a amenaja malurile Somesului, pentru ca acolo sa se poata amenaja locuinte, sa se amplaseze cafenele sau piste pentru biciclete, iar raul sa poata fi circulat de catre diferite ambarcatiuni.
Precizam ca, potrivit estimarilor ZIUA de Cluj, cei doi fosti actionari ai Astral implicati in grupul IMO detin peste 100 de milioane de euro, fapt ce ar putea asigura noii banci un start lansat pe piata.
In plus, trebuie mentionat ca Iosif Pop a fost, timp de