Firma franceza Sade si Consiliul Judetean (CJ) Cluj s-au acuzat, ieri, reciproc in cazul rezilierii contractului pentru reabilitarea sistemului de apa si canalizare din oras.
Compania a invocat lipsa de colaborare a autoritatilor locale, reclamand, in notificarea depusa la Ministerul Finantelor, si existenta unor intarzieri la depunerea unor proiecte si neacordarea unor autorizatii de construire. Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj a respins motivele si a spus la randul sau ca firma a executat lucrari necorespunzatoare calitativ, care au adus prejudicii locuitorilor urbei.
"Numai noi stim ce lucrari au executat si ce probleme am avut. Sunt convins ca Sade a sublicitat si ca termene de executie, si ca sume. Nu putea executa si de aceea a decis sa rezilieze contractul", a afirmat Nicoara.
Potrivit acestuia, desi Sade s-a angajat prin contract sa finalizeze lucrarile in iulie 2006, a cerut extensie de termen de 16 luni. Nicoara a mai spus ca reprezentantii Sade au mai solicitat si plata unor penalitati de 17 milioane de euro.
La randul sau, directorul Companiei de Apa Somes, beneficiarul lucrarilor, Dorin Ceataras, a declarat ca pagubele rezultate in urma lucrarilor efectuate de firma franceza ajung la 9 milioane de euro. Sade a castigat licitatia organizata in anul 2003 pentru realizarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a retelei de apa si canalizare din Cluj-Napoca, program finantat prin fonduri UE in valoare de 35 milioane de euro.
Firma franceza Sade si Consiliul Judetean (CJ) Cluj s-au acuzat, ieri, reciproc in cazul rezilierii contractului pentru reabilitarea sistemului de apa si canalizare din oras.
Compania a invocat lipsa de colaborare a autoritatilor locale, reclamand, in notificarea depusa la Ministerul Finantelor, si existenta unor intarzieri la depunerea unor proiecte si neacordarea unor autorizatii de constru