Circa 2.000 de muncitori au pichetat Prefectura Brasov luni si marti, pentru a atrage atentia fata de situatia dificila a fabricii. Ulterior, ministrul de stat Gheorghe Pogea a discutat cu sindicalistii cele trei revendicari: suma de 150 de miliarde de lei vechi pentru subventionarea tractoarelor si utilajelor agricole pentru fermieri, un credit de 80 de miliarde de lei pentru plata datoriilor la utilitati si pastrarea locurilor de munca, dupa ce fabrica va fi privatizata.
Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) negociaza privatizarea uzinei brasovene de tractoare si preluarea ei de catre Mahindra&Mahindra. Tractorul Brasov va trebui sa parcurga un program de restructurare, indiferent de rezultatele privatizarii, iar numarul maxim de angajati ce vor fi disponibilizati va fi de 1.455 de salariati, a declarat, marti, ministrul Gheorghe Pogea. Salariatii disponibilizati vor beneficia de plati compensatorii, ca si ceilalti angajati concediati din intreprinderile restructurate, a adaugat acesta, la finalul discutiilor cu directorii si sindicatele de la Tractorul. Aici exista 3.255 de angajati, iar ministrul a apreciat ca, in urma procesului de restructurare si pe baza unui plan de afaceri credibil, Tractorul va putea obtine credite de la orice banca: "Managementul fabricii are pregatit, pentru orice eventualitate, un program de restructurare a companiei, care sa o faca profitabila. Fie ca se privatizeaza sau nu, Tractorul va trebui sa se restructureze pentru a evita lichidarea si pentru a fi capabila sa beneficieze de oportunitatile oferite de politica agricola", a spus Pogea.
Circa 2.000 de muncitori au pichetat Prefectura Brasov luni si marti, pentru a atrage atentia fata de situatia dificila a fabricii. Ulterior, ministrul de stat Gheorghe Pogea a discutat cu sindicalistii cele trei revendicari: suma de 150 de miliarde de lei vechi pentru s