Casa de Economii si Consemnatiuni are nevoie de investitii de cateva sute de milioane de euro pentru restructurarea platformei IT, modernizarea unei parti a retelei teritoriale si instruirea personalului, a declarat ieri, conform Mediafax, vicepresedintele National Bank of Greece, Yiannis Pehlivanidis.
El a adaugat ca, in conditiile aplicarii unei strategii de restructurare, CEC va putea realiza profit dupa o perioada de circa doi-trei ani de la privatizare.
"A investi in Romania este una dintre prioritatile noastre cele mai importante. Am depus oferte in cazul CEC si BCR pentru a castiga. CEC este ultima sansa. In ipoteza castigarii cursei trebuie sa luam in considerare provocarea, restructurarea CEC, care nu va putea fi finalizata in sase luni sau un an. Este nevoie de circa doi-trei ani", a afirmat Pehlivanidis.
Reprezentantul NBG a aratat ca statutul CEC nu i-a permis sa fie "o banca adevarata", mentionand necesitatea dezvoltarii segmentului de creditare.
"CEC are trei avantaje importante. Un atu este brand-ul, oamenii cunosc CEC, stiu ce reprezinta si au incredere in aceasta institutie. Celelalte doua avantaje sunt reteaua teritoriala extinsa si faptul ca institutia este un mare colector de lichiditati in moneda locala. Vom mentine aspectele pozitive. Dar, pentru transformarea CEC intr-o banca, este nevoie de o strategie adecvata", a spus Pehlivanidis.
Referindu-se la posibila listare a CEC la bursa, dupa preluare, Pehlivanidis a afirmat ca aceasta nu este o conditie in procesul de privatizare, fiind prea devreme pentru o decizie in acest sens.
Casa de Economii si Consemnatiuni are nevoie de investitii de cateva sute de milioane de euro pentru restructurarea platformei IT, modernizarea unei parti a retelei teritoriale si instruirea personalului, a declarat ieri, conform Mediafax, vicepresedintele National Bank of Greece, Yiann