Circa 200 dintre cei 350 de angajati ai Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca vor fi concediati, sustin consilierii locali PSD Remus Lapusan, Alexandru Cordos si Ioan Vuscan. Ei au mentionat ca noua conducere a regiei este pe punctul de a o arunca in faliment.
Planul de concediere colectiva a fost confirmat de reprezentantii sindicatului din cadrul RADP, care il contesta insa. Directorul unitatii, Ioan Cataniciu, nu a putut fi contactat pentru a da informatii cu privire la acest subiect, el fiind plecat din tara.
Consilierii locali ai PSD sustin ca, de fapt, miza luptei pentru regie este reprezentata de activele acesteia. RADP are o avere impresionanta. Ea detine o serie de terenuri in zona Becas de la marginea municipiului Cluj-Napoca, unde un metru patrat se vinde cu 200 de euro.
De asemenea, regia are un sediu ultracentral, situat pe strada Avram Iancu, precum si sapte florarii. RADP mai detine ateliere, precum si o statie pentru turnat asfalt, pentru modernizarea careia Primaria a investit 30 de miliarde lei. Statia respectiva functioneaza, insa, la jumatate din capacitate.
Liderii PSD mai critica faptul ca regia ar avea un Consiliu de Administratie supradimensionat, cu sapte membri. Fiecare dintre acestia incaseaza cate o indemnizatie de circa 7 milioane de lei lunar, in conditiile in care salariile angajatilor nu depasesc 5 milioane de lei.
Un alt motiv de nemultumire este legat de faptul ca de anul trecut regia are si un director adjunct, Alexandru Sava, reprezentant al PNL, care il secondeaza pe directorul general Ioan Cataniciu, numit de PD.
Postul de director general adjunct a fost nou introdus in schema de personal a regiei, de aceea social-democratii si cei ai sindicatului din RADP cer eliminarea fu