Dar tocmai pentru astfel de situatii a fost inventata negocierea si, de regula, ajutati si de protocolul prin care s-a infiintat Alianta D.A., liberalii si democratii au ajuns la puncte de vedere comune in urma negocierilor.
Mai greu de rezolvat prin negocieri par fi tensiunile induse intre cele doua partide de orgoliul performantei electorale a fiecaruia in parte si, mai ales, de razboiul – devenit fatis – declarat de presedintele Traian Basescu, premierului Calin Popescu Tariceanu.
Daca la toate acestea se adauga situatia dificila pe care o traverseaza, momentan, Coalitia aflata la guvernare (esecul schimbarii presedintilor Camerelor si valul grevelor), se poate spune ca stabilitatea Aliantei pare, acum, mai in pericol ca oricand.
Or tocmai dificultatile politice si sociale ale momentului si, mai cu seama, apropierea decisivului aprilie 2006, ar trebui sa intareasca unitatea, cel putin in actiune, a celor doua principale partide politice din arcul guvernamental.
In acest moment avem de-a face atat cu diferente de opinii pe patru proiecte de lege, pentru care s-a anuntat deja disponibilitatea politica pentru negocieri, cat si cu dispute de orgolii generate de ultimele declaratii politice ale vice-presedintelui PNL Ludovic Orban si de incapatanarea PD-ului in a-si mentine statutul de scut in jurul presedintelui Basescu.
„Coruptii nostri sunt deasupra coruptilor lor"
Patru proiecte de legi asupra carora liberalii si democratii au puncte de vedere mai mult sau mai putin diferite, se afla acum pe masa negocierilor dintre cele doua partide. Fara a provoca tensiuni in una sau alta dintre cele doua tabere, proiectele respective nu si-au gasit, inca, forma care sa fie unanim acceptata in interiorul Aliantei.
@N_P