Un imens teren viran
In urma cu 10 ani, Pipera nu se arata altfel in ochii bucurestenilor decat ca un imens teren viran, inconjurat de padure. De altfel, numai aceasta prezenta interes pentru majoritatea locuitorilor Capitalei, dat fiind ca se regasea in topul destinatiilor de weekend ideale pentru iesirile la un gratar. Boom-ul imobiliar, declansat mai intai in inima Capitalei, s-a extins rapid si inspre aceasta zona, ferita pana atunci de freamatul orasului. Astazi, Pipera gazduieste aproximativ 80a din totalul noilor constructii rezidentiale din Bucuresti, se arata intr-o analiza a Eurisko.
Dezvoltarea zonei a inceput in 1995, odata cu proiectul Baneasa Residential Park, format din 70 de vile. ?In acel an, pretul terenurilor era foarte mic, osciland intre 5-10 dolari/mp.
Datorita suprafetelor generoase ale terenurilor, precum si a nivelului scazut al preturilor, in Pipera-Tunari au inceput sa se construiasca atat proiecte de mici dimensiuni, adica vile pentru uz propriu, cat si complexuri rezidentiale de peste 50 de vile, pretul terenurilor ajungand acum la un nivel de 150-200 euro/mp?, explica Ciprian Hrisca, senior broker la Eurisko.
Terenurile pentru birouri costa mai mult
In general, suprafetele vilelor sunt cuprinse intre 100 mp si ajung fara probleme la 600 mp. ?Odata ce zona s-a dezvoltat rezidential au aparut si proiecte de birouri sau de spatii comerciale. Zona de sud a soselei Pipera-unari, impreuna cu strada Iancu Nicolae, s-a dezvoltat preponderent rezidential, in timp ce partea de nord a cunoscut o dezvoltare pe segmentul de birouri?, mai spune reprezentantul Eurisko.
Preturile terenurilor destinate constructiei de cladiri de birouri sunt ceva mai ridicate, fiind cuprinse intre 180?250 euro/mp, dupa cum se arata in cel mai recent raport al Colliers International.
Investitorii din zona
> 40% s