Surpriza neplacuta pentru organizatorii sesiunii de audieri publice privind proiectul Legii farmaciei. De la "eveniment" a lipsit un "pion" important: pacientul. "Acest lucru dovedeste faptul ca oamenii nu stiu sa-si promoveze interesul. Am trimis invitatii catre diverse organizatii neguvernamentale care ar trebui sa reprezinte interesul bolnavilor. Nu au dat curs invitatiei.
Aceasta actiune era o ocazie ca societatea civila sa-si promoveze interesele, mai ales avand in vedere ca cetateanul trebuie sa fie cainele de paza al societatii", ne-a declarat Radu Nicosevici, presedintele "Academia de Advocacy" - unul dintre organizatorii sesiunii de audieri, sesiune care a avut loc in urma cu doua zile. La comisia de experti, formata din sapte membri, au fost depuse peste 131 de depozitii, iar 37 dintre persoanele care au depus depozitii si-au exprimat dorinta de a-si spune punctul de vedere referitor la proiectul Legii farmaciei in cadrul sesiunii de audieri.
Audierea fiecarui martor a durat trei minute. La aceasta sesiune de audieri a martorilor au fost prezenti mai multi farmacisti individuali - care, in prezent, detin propriile farmacii si care sustin prevederea din proiect conform careia farmacia trebuie sa fie a farmacistului. Nu au lipsit aplauzele si vociferarile. Din pacate, nici farmacistii individuali, nici aceia care lucreaza in cadrul lanturilor de farmacii nu au raspuns concret la intrebarea "Farmacia incotro?", intrebare care a reprezentat subiectul principal al sesiunii de audieri. Mai mult, doar doi farmacisti au adus in discutie problema farmaciilor din mediul rural.
Farmacist Elisabeta Zaharia, care a sustinut ideea ca "farmacia trebuie sa fie a farmacistului" a facut referire si la numarul mic al unitatilor farmaceutice din mediul rural: "Primariile din mediul rural ar trebui sa puna la dispozitia farmacistilor spatii pentru deschider