Pictorul Alexandru Antonescu s-a nascut la Constanta, a urmat Facultatea de Arte Plastice Bucuresti intre 1979-1983 - unde l-a avut profesor, printre altii, pe maestrul Marius Cilievici -, si traieste la Alba -Iulia. Este asemenea artei sale: pe cat de abia soptita, pe atat de profunda. Imbibata in savoarea unei vizibile priviri atat in propria interioritate, cat si spre lumea energiilor binefacatoare sufletului; de o calda muzicalitate si de o rascolitoare introspectie in timpul propriei deveniri. Acesta ar putea fi portretul sumar al unui artist ale carui lucrari le-am vazut pentru prima oara, acum cateva zile, in cea dintai expozitie personala (dupa mai mult de 20 de participari la expozitii de grup), gazduita de Anticariatul 9 din Calea Victoriei nr. 12. M-a invitat s-o vizionez Mircea Stupar, managerul Anticariatului, un bun cunoscator de arta si un apropiat al artistilor, carora le organizeaza minipersonale, cu vanzare, in spatiul elegant al galeriei-anticariat. Alexandru Antonescu are, intr-adevar, acel ceva unic ce-i individualizeaza discursul plastic: o discretie tutelara a asteptarii si marturisirii, a intoarcerii spre valorile artei mari, a drumului initiatic la izvoarele traditiei si a constientizarii valorii luminii. A luminii cunoasterii si a armoniei lucrurilor.
Sta marturie ciclul candelelor, ghivecelor si sfesnicelor prezentate, in selectia maestului Paul Gherasim. Griuri moi, catifelete de siene si oranjuri blande sau alburi pastoase, inchid intre verticalele, patratele sau orizontalele compozitiilor pe panza o lume inefabila de ganduri: a vietuirii prin puterea credintei in bogatia launtrului spiritual.
Pictorul Alexandru Antonescu s-a nascut la Constanta, a urmat Facultatea de Arte Plastice Bucuresti intre 1979-1983 - unde l-a avut profesor, printre altii, pe maestrul Marius Cilievici -, si traieste la Alba -Iulia. Este asemenea artei