Efectele grevei prelungite a profesorilor ?incep sa scape de sub control?, spun reprezentantii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP), care se vor aduna in Consiliul Director pentru a discuta situatia si impactul acesteia asupra elevilor.
Consecinte. Scolarii isi vor reveni cu greu la reluarea cursurilor
Efectele grevei prelungite a profesorilor ?incep sa scape de sub control?, spun reprezentantii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP), care se vor aduna in Consiliul Director pentru a discuta situatia si impactul acesteia asupra elevilor. Psihologii scolari? avertizeaza ca elevii vor avea nevoie de cel putin o saptamana pentru a reintra in ritmul de invatare.
?Federatia sustine in continuare actiunea sindicatelor din invatamant, insa nu vad cum ar putea recupera elevii materia, programa scolara fiind si asa foarte incarcata?, ne-a declarat ieri presedintele FNAP-IP, Mihaela Guna. Aceasta afirma ca ?nu trebuie condamnati nici profesorii, pentru ca acel 5a din PIB pe care l-au obtinut de la guvern dupa negocieri este o himera. Ca sa primeasca acei bani trebuie sa faca proiecte, iar aprobarea acestora este tot la mana guvernului?.
Materii predate ?pe sest?
Cei mai afectati vor fi elevii de clasa a VIII-a si a XII-a, insa in unele scoli si licee profesorii au tinut asa-zise consultatii - in fapt, au predat materiile de examen fara pretentia de a fi platiti.
Si pentru ceilalti scolari reluarea orelor va fi dificila pentru ca greva s-a suprapus cu perioada de evaluare a elevilor. Psihologii scolari spun ca testele de evaluare pot fi sustinute abia dupa o saptamana de la reluarea cursurilor. ?Reacomodarea elevilor cu ritmul de invatare? depinde foarte mult si de arta profesorilor de a comprima materia?, explica profesorul psih