Profesorii care au programat tezele aproape de sfarsitul lunii noiembrie ar putea fi obligati sa modifice calendarul de testare din cauza grevei, intrucat, pana la aceasta evaluare, trebuia parcursa jumatate din materia de pe semestrul intai.
Desi primele lucrari incep in perioada 28-30 noiembrie, profesorii nu-si pot testa elevii pentru ca, in cele doua saptamani de greva nu s-au facut cursuri. In consecinta elevii nu cunosc materia din care in mod normal ar trebui sa recapituleze pentru lucrarea finala. Astfel, acestia nu pot participa la testari, conform ordinului ministrului Educatiei, care precizeaza ca tezele de pe semestrul intai trebuie sustinute pana in 23 decembrie.
Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a anuntat deja ca are doua variante pentru recuperarea orelor pierdute de elevi, insa acestea nu pot fi aplicate decat daca greva generala va fi suspendata cat mai curand. MEdC are in vedere reanalizarea programei pana la sfarsitul semestrului sau recuperarea materiei in afara orelor de curs, cu consimtamantul parintilor.
Cadrele didactice se afla din 7 noiembrie in greva generala, principalele solicitari formulate vizand majorarea salariilor si alocarea unui procent de cinci la suta din Produsul Intern Brut pentru Educatie. Guvernul a propus profesorilor o majorare salariala de opt la suta in doua transe, plata unor drepturi banesti restante si cinci la suta din PIB pentru Educatie, insa numai pe baza de proiecte. Ultimele negocieri au avut loc vineri si au fost finalizate cu o noua propunere de acord din partea Guvernului, liderii federatiilor sindicale, urmand sa ia o decizie pana maine.
Profesorii care au programat tezele aproape de sfarsitul lunii noiembrie ar putea fi obligati sa modifice calendarul de testare din cauza grevei, intrucat, pana la aceasta evaluare, trebuia parcursa jumatate din materia de pe semestrul i