Salata cu piept de pui si sos bulgaresc.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g piept de pui, 200 g spanac, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras galben, coaja de la o lamaie, 20 g cascaval taiat felii foarte subtiri. Pentru sos: 1 iaurt, 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 4 fileuri de ansoa (din conserva), mustar iute, cateva picaturi de sos Worcestershire (se gaseste in comert), 1/2 lamaie, piper.
Mod de preparare:
Fierbeti pieptul de pui, in aburi, vreme de 15 minute si taiati-l felii subtiri. Spalati ardeiul, indepartati semintele si nervurile si taiati-l cubulete. Tocati marunt ceapa curatata si coaja de lamaie, spalati bine si zvantati frunzele de spanac.
Stoarceti intr-un bol jumatatea de lamaie si adaugati, pe rand, mustarul, sosul Worcestershire, piperul, fileurile de ansoa maruntite, usturoiul presat, uleiul si iaurtul. Amestecati bine, turnati sosul intr-un castron si incorporati carnea si restul ingredientelor. Amestecati usor, ca sa se patrunda bine, presarati peste salata feliile subtiri de cascaval si serviti-o rece.
Chec cu nuca, pere si
branza Bucegi (cu mucegai)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g branza Roquefort (sau Bucegi), 2 pere mari (nu prea coapte), 100 g samburi de nuca, 4 oua, 220 g faina, 1 plic praf de copt, 10 cl vin alb, 40 g unt, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati perele, eliminati semintele si partea lemnoasa si taiati-le lamele. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si rumeniti usor perele, intorcandu-le pe ambele parti.
Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu unt o forma de chec si tineti-o la frigider (scoaterea checului va fi mai usoara). Zdrobiti samburii de nuca (ceva mai mari), prajiti-i 2 minute intr-o tigaie de teflon fara grasime si lasati-i sa se raceasca.
Amestecati intr-un castron faina, prafu