Programul national de reabilitare a tuturor drumurilor distruse de inundatiile care s-au abatut asupra Romaniei in vara a fost o mana cereasca pentru o serie de firme de constructii din Galati, care, pe baza influentei pe care o au in mediul politic si economic, au fost contractate de stat pentru a efectua lucrari in judet, in valoare de
peste 100 de miliarde lei vechi. Pentru a elimina contracandidatii nedoriti si pentru a le oferi drum liber unor afaceristi care se afla in legatura cu diversi politicieni, conducerea Consiliului Judetului (CJ) nu a organizat nici o licitatie pentru selectia firmelor, ci a preferat sa le contracteze direct.
Mai mult, Consiliul Judetului nici macar nu a introdus in contractele incheiate clauza prin care societatile castigatoare nu pot subcontracta lucrarile unor alte firme, la un pret mai redus (inginerie cunoscuta in cadrul institutiilor de stat sub denumirea de „spaga guvernamentala" sau „comision pentru apropiati").
In felul acesta, lipsa de transparenta cu care s-a desfasurat programul de reabilitare a drumurilor afectate de inundatii, a permis unor societati sa apeleze la intermediari pe care sa ii plateasca cu sume derizorii (pentru a face ei treaba), sa modifice din mers lucrarile pe care le aveau de efectuat si sa intarzie finalizarea lor.
Teapa „Unicom"
Societatea Unicom S.A. a primit de la conducerea Consiliului Judetului un contract extrem de avantajos. Unicom trebuia sa construiasca la Tepu trei podete noi, sa refaca mai multe drumuri locale si sa repare doua poduri. Unicom a mai primit numeroase lucrari in localitatile Ivesti, Independenta si Beresti-Meria.
Desi treaba a fost inceputa la timp, se pare ca Unicom nu a reusit sa o si finalizeze la termen. Primarii a trei