Eugen Veres si Silviu Prigoana(Foto: Ziua de Cluj)
Sau chiar daca dansii au aflat de la televizor, angajatii lor au preferat sa iasa in strada cu mare intarziere, deoarece iarna a ales sa vina, in acest an, sambata seara.
Din pacate, cele doua firme castigatoare ale licitatiei pentru deszapezirea Clujului, Rosal si Napoget, se pregatesc sa dea mari batai de cap si minusuri de imagine administratiei Boc in aceasta iarna.
Dupa ce, de cateva saptamani, Napoget si Rosal incearca sa convinga clujenii de profesionalismul lor, prin prezentarea a zeci de utilaje performante, prima ninsoare a insemnat si primul esec al celor doua firme.
In noaptea de sambata spre duminica, clujenii care au vrut sa circule pe Calea Turzii, varianta Zorilor-Manastur, pe Pasteur, Republicii, Lunii, Padurii si Dima, dar si pe o serie de strazi din Dambu Rotund, s-au trezit in imposibilitatea de a circula normal.
Firmele care trebuie sa se ocupe de operatiunile de deszapezire pentru iarna 2005-2006 sunt Napoget si Rosal. Calea Turzii a fost si cea mai defavorizata, chiar daca este una din cele mai circulate artere din oras.
Firma Napoget, in al carei sector se afla aceasta strada, a intervenit abia la 45 de minute dupa ce a primit comanda de la presedintele Comandamentului de deszapezire, primarul Emil Boc. "Am stat pana dimineata la 5 pe strazi si am verificat personal cum se desfasoara operatiunile. Am avut noroc ca nu a fost o zapada prea mare.
S-a intervenit bine, cu o singura exceptie, Calea Turzii, unde a existat o intarziere de 40-45 de minute, fapt pentru care am si dat firmei Napoget un avertisment. Au fost avertizati serios, si pe aceasta cale le spun clar ca, daca acest lucru se repeta, nu voi ezita sa merg pana la rezilierea contractului", a pre