Ca sa-si stinga dorul de cei dragi si de bucataria italiana, iubitorii de preparate „a la Italia“, pot intotdeauna apela la restaurantul „La Dolce Vita“. Tortelinni, fetucinni, lasagna, insalata si, bineinteles, spaghetti si pizza... meniul restaurantului „La Dolce Vita“ este plin de astfel de denumiri, dat fiind specificul italian al restaurantului. De la supe, aperitive si cele mai nebanuite feluri de mâncare cu specific „peninsular“ (de genul crutoanelor de pâine cu usturoi si ulei de masline), restaurantul este o adevarata oaza pentru italienii din Craiova. Asadar, in orice moment al zilei este imposibil ca macar la una din mesele din restaurant sa nu se afle vreun italian sau macar un român care, dupa ce a fost plecat in Italia (la munca sau in vacanta), a ramas cu nostalgia voiajului si doreste sa retraiasca, macar prin bucatarie, momentele petrecute in „Cizma“. M-am gândit mult ce anume m-a facut sa-mi amintesc, cât timp am zabovit in restaurantul craiovean, de filmele cu mafioti italieni pe care le-am vazut in copilarie. Nu este vorba despre mobilierul din fier forjat care, trebuie sa recunosc, are un farmec aparte, nici de bogatia de preparate italiene din meniu, nici de fototapetul cu celebra „Fontana di Trevi“ din Roma de pe unul dintre pereti, ci, surprinzator, de halatul si sortul alb pe care fiecare dintre ospatari le poarta. Dat fiind ca intentia a fost aceea de a consuma ceva cu adevarat italian, l-am lasat pe ospatarul atent care m-a servit sa aleaga in locul meu. Mi-a recomandat un fel de spaghete, „amatriciana“, preparate cu sos picant de rosii, costita afumata si ceapa. Mare amatoare de spaghete, trebuie sa recunosc ca astfel de paste nu mai mâncasem vreodata. M-au surprins, in mod placut, bucatile dulci de rosii putin prajite din farfurie, si cele de ardei iute care iti fac gura sa ia foc. Obisnuita cu mai mult parmezan deasupra pastelor (acesta