Confederatiile sindicale din invatamant nu sunt de acord cu atitudinea Guvernului, care, in acest moment, nu vrea sa faca nici o concesie reala: "La intalnirea de vineri, singurii care au cedat, am fost noi, deoarece Guvernul nu a vrut sa cedeze absolut nimic. In principiu, noi am renunta si la banii aceia de pana la 5% din PIB, care, de fapt, nici nu exista, asa ca nu pot fi inclusi in bugetul Educatiei. Dar am propus ca salariile sa creasca, totusi, cu peste 8%, deoarece, in caz contrar, respectiva majorare va fi anulata practic de rata inflatiei. Astfel, ne-am gandit la o crestere cu 13,5 -14 % pentru anul 2006. Nici aici nu au fost de acord cu propunerea noastra", ne-a spus Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei "Alma Mater".
In ceea ce priveste angajamentul Guvernului de a elabora un nou proiect de lege a salarizarii personalului bugetar, pana la 15 aprilie 2006, "aceasta este doar o promisiune de viitor, in timp ce pe noi ne intereseaza ce se intampla la momentul actual.
Asadar, negocierile cu autoritatile au ramas suspendate, iar noi asteptam acum raspunsul organizatiilor noastre din teritoriu, in functie de care vom lua o decizie", a adaugat liderul "Alma Mater". Guvernantii au promis o noua lege a salarizarii la elaborarea careia sa participe specialisti din partea sindicatelor din invatamant. In concluzie, viitoarea lege ar urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2007 si sa reflecte prioritatea nationala a sistemului de invatamant, se arata in proiectul Guvernului. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) cere autoritatilor garantia ca vor putea aloca 5% din PIB, pentru bugetul Educatiei: "Noi vrem sa avem garantia, din partea Guvernului, ca acesti bani - 5% din PIB (n. red) - exista si ca pot fi inclusi in buget. Vrem acesti bani pentru invatamant si pentru salarii, pentru ca, deocamdata, ni s-a promis doar acea Lege a salarizarii, d