In total, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a recuperat de la inceputul anului si pana acum peste doua miliarde de lei, din care 234,1 miliarde lei, in perioada iulie-octombrie. In mod surprinzator insa, banii nu vin din executarea cluburilor de fotbal, asa cum s-ar fi putut crede in urma campaniei derulate recent, ci de la alte societati comerciale cu datorii. Cea mai mare parte a veniturilor bugetare incasate prin executare silita in primele noua luni ale anului o repre
In total, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a recuperat de la inceputul anului si pana acum peste doua miliarde de lei, din care 234,1 miliarde lei, in perioada iulie-octombrie. In mod surprinzator insa, banii nu vin din executarea cluburilor de fotbal, asa cum s-ar fi putut crede in urma campaniei derulate recent, ci de la alte societati comerciale cu datorii.
Cea mai mare parte a veniturilor bugetare incasate prin executare silita in primele noua luni ale anului o reprezinta veniturile bugetului de stat, care detin o pondere de peste 66% in bugetul general consolidat.
Totodata, spre deosebire de felul in care se petreceau lucrurile pana acum, cele mai mari sume de bani au fost recuperate de Fisc prin poprirea conturilor bancare: peste 139 de milioane de lei. Aceasta este cea mai rapida cale de intrare in posesia statului a banilor datorati de catre societati. Fiscul “intra” in contul firmei restantiere, de unde isi trage suma care i se cuvine.
Adio sechestrari,bun venit popririlor
Metoda cea mai utilizata pana anul acesta a fost cea a sechestrarii bunurilor si valorificarii lor. In schimb, in felul acesta nu se recuperau intotdeauna toti banii si, oricum, intrarea in posesie se facea dupa mai mult timp, perioada in care se inventar