"Nu-mi ajung banii pentru mancare si intretinere" Elena Stefanescu preda limba romana la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Capitala din anul 1996. S-a facut profesor din vocatie, in clasele "Nu-mi ajung banii pentru mancare si intretinere"
Elena Stefanescu preda limba romana la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Capitala din anul 1996. S-a facut profesor din vocatie, in clasele primare stia ca o sa ajunga intr-o zi sa ii invete pe copii. Are 32 de ani si este mama unei fetite de 4 ani. Nu este deloc multumita de salariul pe care il are, de conditiile in care lucreaza. Ia in mana, cu tot cu sporul de dirigentie, 6,6 milioane, bani care nu-i ajung pentru mancare si pentru intretinere. ,Nu au cum sa-mi ajunga banii. Daca nu ar fi familia care sa ma ajute, nu as putea sa imi cresc fetita. Ar fi trebuit ca pana acum sa-mi fi dat demisia, idee cu care cochetez de foarte multe ori. Sunt tot felul de oferte tentante pe care le resping in cele din urma, dar nu stiu pana cand. Nu sunt prea optimista in ceea ce priveste evolutia noastra, ca profesori in invatamant, desi prin fire sunt. Incerc sa fiu realista.", spune Elena.
"In ultimii 15 ani profesorii au fost declasati. Societatea si-a pierdut respectul pentru noi, tocmai pentru ca suntem priviti cu mila: "Saracul profesor munceste pe degeaba" sau "Nu face nimic toata ziua, doar sta pe scaun", asa spun oamenii. Am fost tratati cu cinism, cu dispret. N-as vrea sa fac parte dintr-o masa de manevra pentru Opozitie, care cred ca se bucura de "beneficiile" grevei generale din invatamant", spune Elena. Familia este cea care o sprijina financiar, beneficiaza si de ajutorul fostului sot atunci cand se poate. Pentru profesoara de romana, ,este placut, dar si stresant sa lucrezi cu copiii. Iti dau din energia lor si te fac sa te simti tanara. Dar, atunci cand iesi pe poarta scolii, pleci acasa cu o parte din