Desi, initial, achizitionarea cladirii urma sa se faca in urma unei licitatii, caietul de sarcini a fost achizitionat doar de BT si de un alt competitor. In urma analizarii ofertelor, comisia de licitatie a exclus oferta celeilalte companii, care nu intrunea toate conditiile cerute de caietul de sarcini, trecandu-se la negociere directa cu reprezentantii BT.
Cladirea Romtelecom a fost considerata de membrii Consiliului de Administratie al BT drept o achizitie strategica, avand in vedere expansiunea grupului BT in ultimii doi ani. Banca Transilvania, pornita acum 11 ani, cu sediul central in cladirea de pe strada Eroilor nr. 36, s-a mutat in noul sediu aflat pe malul Somesului, pe strada Baritiu, in vecinatatea sediului BCR si a Postei Romane.
Infiintarea grupului financiar BT, care include, pe langa Banca Transilvania, si societatile BT Securities, BT Leasing, BT Direct, BT Asset Management S.A.I. si BT Asigurari, a impus, la nivelul conducerii, necesitatea relocarii unora dintre componentele grupului.
Aceasta idee a stat in spatele achizitiei cladirii Romtelecom, aflata la cativa zeci de metri de actualul sediu BT, de pe strada Baritiu. Aici ar putea fi mutat, pentru a doua oara, sediul central al bancii, in cladirea de pe malul Somesului urmand sa ramana restul societatilor din cadrul grupului.
Cumpararea cladirii de catre BT va duce, cu siguranta, la crearea in zona Baritiu a unui adevarat Centru Financiar Transilvan, avand in vedere ca in imediata vecinatate, in cladirea Camerei de Comert Cluj, se afla sediul IMOCredit, societate care tocmai si-a anuntat, zilele trecute, intentia de a se transforma in banca de credit.
Pana la sfarsitul acestui an, Banca Transilvania si-a propus sa deschida sucursala cu numarul 200, urmand ca, in 2006, sa deschida inc