Liberalii si democratii au declarat la unison ca nu mai au nimic de impartit. Toate frecusurile din ultima vreme au fost considerate inutile, fapt pentru care s-a hotarat sa fie ingropata securea razboiului. Cel putin asa au promis liderii Aliantei DA in declaratiile facute dupa intalnirea de duminica seara.
Mai mult, circula informatia ca organizarea alegerilor anticipate va fi decisa in aprilie anul viitor, adica imediat dupa Raportul de tara. Initiativa vine tot din partea guvernarii actuale, conducerea PNL si PD ajungand la un consens considerat suspect de unii daca se iau in calcul neintelegerile trecute. Este posibil ca o astfel de actiune sa fie de fatada pentru a nu tensiona electoratul.
Daca nu cumva este vorba de o tactica politica initiata cu scopul de a da peste cap planul social-democratilor, care si-au declinat, la randu-le, disponibilitatea declansarii anticipatelor. PSD ar fi sustinut alegerile folosindu-se de luptele interne din Alianta, chiar daca sondajele recente sunt inca defavorabile partidului. Personal nu cred ca pesedistii ar fi mers asa departe.
Alegerile nu sunt o prioritate pentru ei dintr-un motiv foarte simplu: nu sunt pregatiti. Prin urmare, declaratiile facute de Geoana si Nastase sunt mostre de manipulare adresate cu precadere celor doua partide de la guvernare, eventual altor formatiuni politice din Coalitie pentru a testa posibilitatea atragerii lor de partea Opozitiei.
Ma refer in special la conservatorii lui Voiculescu, mereu imprevizibili in situatiile cand se transeaza guvernarea.
Pe fond, PSD isi da seama ca alegerile anticipate nu cadreaza cu linistea din partid. Mircea Geoana vorbeste de o stabilitate interna, dar este convins ca atata vreme cat Ion Iliescu face tusa in "familia" pesedistilor disensiunile nu vor disparea. Baronii nu au somn linistit, mai ales in contextul