In timp ce conducerea Consiliului Judetean asteapta o rectificare de buget, conducerea Spitalului Judetean solicita demnitararilor din judet sa se implice pentru ca Maternitatea sa intre cat mai repede in programul de finantare a Bancii Mondiale.
Din fericire, pana in prezent nu s-au inregistrat infectii intraspitalicesti, insa situatia este cu mult mai grava decat pare. Aparatele de sterilizare sunt vechi de peste 18 ani, piesele de baza ale acestora trebuie inlocuite, cladirea nu a mai fost igienizata de 10 ani, iar pana in acest moment nu s-a achizitionat nici macar un ecograf, ecograful existent fiind vechi, cu o sonda bandajata.
Cladirea este expusa si ea, avand structura de rezistenta compromisa. In eventualitatea producerii unui cutremur mai mare, ea risca sa se prabuseasca".
CORNEL TUTUIANU – technician aparatura medicala sustine ca aproape toata aparatura este veche si depasita din punct de vedere medical. "Aparatura de aici are 20 de ani, asta … 18 ani, asta e din `89…." Tot el precizeaza ca nu are piese de schimb, iar mai piese de baza ar trebui sa fie inlocuit
Dr. DUMITRU PATRASCU, sef Sectie Maternitatea Tr. Severin declara: " Securitatea actului medical este total compromisa, aproape in toata maternitatea… De teama riscului pe care il reprezinta lucrul intr-o asemenea sala am hotarat sa nu o mai utilizam… Mi-e oarecum jena sa spun cum e la nou-nascuti, pentru ca imaginile vorbesc de la sine… arata putin mai bine decat cele de la lauze, dar aceleasi probleme: infiltratii, uneori tencuiala pica pe nou-nascuti. Sunt lucruri care ne fac sa traim cu teama ai si noapte, in orice clipa. Si cladirea este expusa si ea, avand struct. De rezistenta compromisa. In eventualitatea producerii unui cutremur, risca sa se prabuseasca".
@