Reprezentantii mai multor institutii din judetul Cluj s-au intalnit, in aceasta saptamana, in Turda, pentru a discuta problema transportului ilegal de persoane pe rute interne sau externe celor doua municipii. Transportul local este afectat de numeroase persoane fizice sau juridice care realizeaza transport cu autoturisme mici sau microbuze.
"Problema transportatorilor nu este noua si nici nu se va eradica prin aceste intalniri. Scopul acestor intalniri este acela de a gasi calea cea mai buna de a reduce fenomenul transportului neautorizat de persoane si de a incerca sa aducem modificari la legislatia actuala, care sa aiba efect si in cazul altor localitati cu probleme similare", a declarat primarul Turzii, Tudor Stefanie.
Pentru a stabili un plan de actiune, s-au adunat la masa de discutii reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie, ai Autoritatii Rutiere Romane (ARR), ai Directiei Generale de Finante, Garzii financiare, Oficiului Concurentei, ai Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, ai Regiei Autonome de Transport Local (RATL), precum si reprezentantii birourilor de Politie Rutiera din Turda si
Campia Turzii, iar discutia a fost mediata de catre prefectul judetului Cluj, Alin Tise. "Prefectura a fost solicitata tocmai pentru a cere o propunere de modificare a legislatiei, mai exact a Ordonantei de Guvern 109/2005, cu privire la sanctionare faptelor ilicite de transport. Exista un vid legislativ, este o problema deosebit de delicata", a declarat prefectul Alin Tise.
Administratia locala turdeana a mai incercat, anii trecuti, o serie de intalniri cu transportatorii rutieri care opreau in statiile concesionate regiei de transport. In intalnirile anterioare, s-a incercat gruparea transportatorilor intr-o asociatie si stabilirea unor noi trasee.
@N_