Audiata zilele trecute de catre procurorii anticoruptie care instrumenteaza dosarul stenogramelor, Rodica Stanoiu a sustinut ca nu are nici o legatura cu stenogramele si ca la data la care se presupune ca ar fi facut anumite interventii nu mai era ministru al Justitiei, a declarat, ieri, Daniel Morar, seful DNA.
Potrivit acestuia, solutia Parchetului instantei supreme privind urmarirea penala a Rodicai Stanoiu si a lui Florin Georgescu a fost infirmata, deoarece probele nu sustineau inceperea urmaririi penale. Morar a sustinut ca, desi celor doi nu le-a fost adusa la cunostinta invinuirea, in acest caz au fost audiati martori, ceea ce a dus la atingerea dreptului la aparare si la nulitatea actelor procedurale efectuate. "Nu existau indicii care sa conduca la concluzia de invinuire", a mai spus seful DNA. Saptamana trecuta, avocatii celor doi lideri PSD au inaintat o cerere prin care solicitau procurorilor anticoruptie infirmarea Ordonantei prin care s-a declansat urmarirea penala a clientilor lor. In sprijinul cererilor, aparatorii au invocat o serie de nereguli procedurale. Cererea aparatorilor a fost admisa si investigatiile continuate, urmand a se da o solutie in acest caz.
Izbucnit cu o saptamana inaintea alegerilor generale din noiembrie 2004, scandalul stenogramelor a fost readus in atentie in august 2005, o data cu dezbaterile legate de declansarea procedurilor pentru alegeri anticipate.
Stenogramele contin declaratii ale lui Florin Georgescu referitoare la presedintele Curtii de Conturi, care nu ar mai "asculta" de directivele partidului, si afirmatii ale Rodicai Stanoiu potrivit careia ar fi asteptat "unda verde" pentru ca Traian Basescu sau alte persoane sa fie anchetate.
Audiata zilele trecute de catre procurorii anticoruptie care instrumenteaza dosarul stenogramelor, Rodica Stanoiu a sustinut ca nu are nici o legatura cu stenograme