LA BLOC, DAR ALTFEL Fier forjat, culoare, forme fixe din gips cartonâ¦
Ca poate sa-ti reuseasca o amenajare apeland la un minim necesar de elemente, mai degraba decat invers, ne-o demonstreaza interiorul din urmatorul material, decorat in acest spirit. Putine piese de mobilier, o continuitate a stilului pe intreg parcursul locuintei, materiale atent puse cap la cap fac din acest apartament de bloc unul altfel.
Un element de impact pe care designerul acestei amenajari, Rocsana Lupu, a mizat este folosirea preponderenta a fierului forjat, alegere care, data fiind suprafata disponibila nu foarte mare, s-a dovedit bine venita si, in plus, confera spatiului o atitudine estetica aparte.
Apartamentul de doua camere, cu o suprafata nu foarte mare, avea nevoie de imbunatatiri aduse in beneficiul caracteristicii de spatialitate. S-a actionat, in acest sens, pe doua planuri: s-au facut modificari constructive si s-a decorat locul incat sa nu se incarce inutil. Initial, apartamentul avea traseul principal, desfasurat dupa holul lung, de-a lungul caruia intrarile catre celelalte incaperi se gaseau astfel: pe partea dreapta catre bucatarie si baie, iar pe partea stanga catre sufragerie si dormitor, o binecunoscuta schema aplicata in apartamentele de bloc.
UN LIVING CU ATITUDINE
Tot peretele care separa sufrageria de hol a fost spart, generandu-se zona actuala. Ceea ce atrage atentia aici este mobilarea modesta, un artificiu care la randul lui are un rol bine stabilit: astfel, atentia cade asupra fiecarui obiect continut de spatiu, atent ales. Alt punct de interes il reprezinta rafturile de sticla fixate intre doi stalpi din zid, un detaliu constructiv decorativ, simplu de realizat, pozitionat pentru a nu lua din spatiul destinat utilitatii livingului. Accentul acestui element constructiv este dat de formula aleasa pentru a-i imbraca peretii, un mod