Din afacerea scoaterii din tara a bunurilor Coroanei de catre Mihai I, cel mai pagubit dintre toti a iesit fostul administrator al domeniilor regale de vanatoare, dr. Ioan Bibi Popescu.
Malversatiuni, dileme si sentinte paterne Era destul de penibil sa declari un act de abdicare drept "nul si neavenit" dupa ce l-ai semnat. Nici aceasta chestiune nu putea conveni comunistilor de la Bucuresti. Si, dupa ce au perfectat inventarele de rigoare ale bunurilor regale, acestia au procedat la nationalizarea evocata intr-un episod anterior. Din toata aceasta afacere, mai pagubit decat toti a iesit fostul administrator al domeniilor regale de vanatoare, dr. Ioan Bibi Popescu.
"Mandantul meu - se lamenta acesta, intr-un memoriu adresat autoritatii de stat - , calcandu-si angajamentele si obligatiunile luate cu ocazia abdicarii, atat fata de guvern, cat si fata de mine, guvernul a procedat, cu Decretul 38/1948, la confiscarea bunurilor regale, intrand acestea, pe data de 27 mai 1948, in patrimoniul statului, fara a se face o preluare si decontare cu mine ca mandatar si fara a-mi da nici o descarcare, asa ca am ramas pana astazi cu gestiunea nejustificata si cu mandatul nedecontat. Mai trist pentru mine este faptul ca, la trecerea bunurilor foste regale in patrimoniul statului, am fost tratat, in special de organele locale insarcinate cu preluarea bunurilor, de parca eu as fi fost rege, ridicandu-mi-se o mare parte din bunurile mele, exclusiv particulare, impreuna cu bunurile foste regale. Dar aceasta confundare si persecutie au continuat si se resimte uneori si azi."
MORTUL E VINOVAT. Desigur, multi dintre fanii fostului Rege Mihai, intelectuali de elita, asemeni lui Stelian Tanase sau Ion Varlam, vor fi tentati sa ne sara in cap si sa ne considere avocati ai fostului regim comunist. Din nefericire, aici este vorba de fapte, de ce s-a intamplat si de c