Traian Basescu a fost informator al Securitatii, Emil Constantinescu a fost secretar de partid la Universitatea Bucuresti, Ion Iliescu a fost un mare demnitar comunist si prieten al Moscovei, Adrian Nastase a facut parte din clubul select al celor cultivati de Securitate, in special de ramura externa. Theodor Stolojan a condus actiunile de Aport Valutar Special sub protectia lui Ceausescu. Calin Popescu Tariceanu face parte dintr-un grup de interese liberale, iar ta-su a fost un mason securist.
Asta se discuta azi la Bucuresti, o capitala ce se vrea europeana. Capitala a unei tari lovita puternic de inundatii ce au produs efecte inca neinlaturate, confruntata cu greva generala in invatamant, cu o stare execrabila a infrastructurii, cu o gaura imensa la bugetul sanatatii ce afecteaza grav sistemul.
Razmerita aceasta generalizata, intre fostul si actualul presedinte, intre premier si seful statului pare a fi o razbunare a mentalitatii securiste. Poate pentru ca am intrat in NATO si urmeaza sa intram si in Uniunea Europeana. E un fel de "Securitatea reloaded" ce traim noi acum. Informatii vechi, din dosarele DSS, tulbura profund acum viata politica romanesca. Bineinteles, mass-media e fortata de realitate sa relateze toate aceste acuzatii, altfel n-ar mai fi presa libera, ci una controlata.
Nu jurnalistii sunt de vina pentru razboiul fara sfirsit din viata politica si pentru performantele economice jenante. Presa este doar oglinda care arata populatiei ce se intampla in Parlament, la Palatul Victoria sau Cotroceni.
Se spune ca seful statului savureaza la maxim informatiile si dosarele serviciilor secrete. Ca este aproape dependent de ele. Nu stiu daca e adevarat, asa vorbeste targul. Cert este ca nu o data, presedintele ne-a oferit dovezi ale acestei relatii puternice dintre domnia sa si servicii.
Venit la Cotroceni hotarat sa faca ce