Vine iarna, sa fim pregatiti pentru confruntarea cu bolile sezonului rece!
Tratamentul cu faina de mustar
Folosirea mustarului pentru combaterea starilor febrile si a gripelor este o metoda naturista de vindecare cu efect sigur si foarte rapid. Ea implica, insa, si un oarecare risc, pentru ca, nestapanita perfect, poate avea urmari extrem de neplacute: arsuri ale pielii cu formare de vezicule, ingreunarea activitatii cardio-vasculare si chiar reactii alergice. Din aceasta cauza, modul de aplicare, durata si masurile de precautie trebuie respectate cu strictete.
Sfera de utilizare:
tuse (bronsite);
raceli, gripe;
astm;
pneumonii;
pleurite
Mustarul ca remediu
Mustarul (Semen Sinapis) este un excitant intens al pielii, care stimuleaza puternic irigarea cu sange si produce inrosirea si senzatia de arsura. Pentru combaterea anumitor afectiuni, cum sunt raceala sau gripa, nu se foloseste mustarul alimentar - desi este "fabricat" din aceleasi seminte -, ci faina de mustar.
In general, pentru impachetari si comprese, se foloseste faina de mustar negru, macinata cat mai recent. Daca este mai veche de 6 luni, se face un test pentru verificarea reactiei pielii sau se lasa mustarul sa actioneze ceva mai mult.
Cum actioneaza
In contact cu apa, boabele de mustar "elibereaza" un ulei gras, care are asupra pielii un efect deosebit de excitant. Irigarea cu sange devine mult mai intensa, iar temperatura pielii creste semnificativ. Reactia este, insa, foarte diferita, de la caz la caz. La unele persoane, pielea incepe sa arda si sa se inroseasca usor, imediat dupa aplicarea prisnitei sau a compresei, in vreme ce la altele senzatia de arsura apare abia dupa 6-8 minute.
Terapia cu mustar are un efect rapid, adesea surprinzator, starile febrile complicate si chiar si gripa putandu-s