"INVINCIBILUL" ALIMANESCU In perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial, amnistierea plevei societatii din inchisori duce la un haos total in Capitala, aceasta fiind terorizata de catre bandele de raufacatori. "Comisarul de fier", Eugen Alimanescu, s-a inscris in istorie ca fiind cel care a pus frane criminalitatii intr-o perioada in care dezordinea guverna Bucurestiul si regulile nu mai erau deloc respectate.
In acea vreme politia avea mare nevoie de oameni, deoarece era o lipsa acuta de politisti calificati, iar crimele si talhariile se inmultisera peste masura. Cea mai periculoasa zona a Capitalei era formata din rau-famatul Ferentari (Campul Veseliei), cartierele Rahova, Sebastian si Petre Ispirescu, pline de criminali inarmati. In presa anilor â45 -â47, Capitanul Eugen Alimanescu, denumit "Comisarul de fier", era descris de catre jurnalistii acelor timpuri cu admiratie pentru faptele sale: "de la o vreme, cronicile noastre politiste, in cari inainte isi gaseau loc, - pe una, doua sau trei coloane, - drame sentimentale, mici amoruri, cari sfarseau fie pe patul unui spital, fie la morga, furturi marunte sau cate-un foc pe ici, pe colo, au devenit adevarate reportagii de razboi si pe drept cuvant pentru ca ele oglindesc desfasurarea unor lupte indarjite, ce se duc intre banditi si politisti, acestia din urma fiind in plina ofensiva, condusi de cel mai cutezator politist pe care l-a avut candva Capitala: seful-politai Eugen Alimanescu", nota Mihail Ghimici, in periodicul Universul.
"FORTELE BINELUI". Alimanescu, dintr-un simplu scrib, el fiind pregatit din scoala pentru a urma o cariera de contabil, devine un foarte agil vanator de raufacatori. El realizeaza ca, utilizand fostii politisti corupti, nu va avea nici o sansa sa-si indeplineasca misiunea de aparator al ordinii si legii si, prin urmare, isi formeaza faimoasa echipa "Fulger". Devine