Privatizarea frauduloasa a baltilor Oltina si Bugeac a starnit la Ministerul Agriculturii doar o mare nedumerire, desi in luna februarie a acestui an corpul de control al Ministerului descoperea ca majoritatea contractelor de asociere din piscicultura sunt nule de drept.
Descoperirea a condus doar la indepartarea lui Valentin Buksz de la conducerea Companiei, in timp ce baltile au ramas, bine-mersi, la Dan Lucian Rusan si Alexandru Stan. Primul le plateste pescarilor preluati de la Pestom salarii de mizerie, iar al doilea tocmai s-a apucat sa captureze ilegal pestele care apartine cu acte in regula Pestomului.
Binefacatorul lor a spalat putina spre zone geografice mai calde, unde-si administreaza nestingherit cele 6 milioane de dolari acumulate la conducerea Companiei. Pe acest fond de nepasare si indestulare, Pestom SA Constanta se lupta in instanta ca justitia romaneasca sa observe ca documentele prin care societatea a ramas fara obiectul muncii sunt nule de drept.
Asa cum aratam intr-un material aparut zilele trecute in ziarul nostru, cercurile de interese din zona pisciculturii, in frunte cu Alexandru Bittner, au fost sprijinite sa privatizeze mascat cele mai profitabile amenajari piscicole din intreaga tara, detinute de societati la care ADS-ul era actionar majoritar.
Printr-un ordin al Ministerului Agriculturii, din 2003, nepublicat in Monitorul Oficial si lovit, asadar, de nulitate absoluta, baltile detinute de 33 de societati piscicole de stat din intreaga tara au fost trecute in proprietatea Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol, care dupa numai cateva luni le-a angajat in contracte de asociere in participatiune, insa numai cu societati
care fusesera incurajate in prealabil sa achizitioneze cate un acaret pe malul baltilor, pen