GAZETA si-a propus sa realizeze in cele ce urmeaza o radiografie a factorilor care vor arunca in cel mai scurt timp societatea Somes-Dej "in groapa" * Relatii de cumetrie intre personajele care conduc si fac afaceri cu societatea, management defectuos si probleme "contabile" ale societatii * In rolurile principale: Stefan Vuza
(actionarul majoritar al societatii), Adrian Itu (directorul general al Somes) si Ioan Petric (directorul BCR Dej).
GAZETA a semnalat, in repetate randuri, modul defectuos in care omul de afaceri Stefan Vuza intelege sa conduca societatea Somes Dej. Societatea dejeana este nici mai mult nici mai putin decat un element, se pare insignifiant, in ecuatia de putere a lui Vuza. Dovada stau in acest sens mai multe fapte.
Baloane de sapun
In primul rand, Somes Dej reprezinta doar o "vaca de muls" pentru ambitiile sale, dovada in acest sens fiind faptul ca un credit luat pentru Somes a fost, conform unor informatii obtinute de redactorii nostri, folosit partial pentru o alta societate din Grupul SCR pe care Vuza il patroneaza.
Aspect care, in termeni de specialitate, se numeste deturnare de fonduri. Modul in care la societatea din Dej sintagma "management bun" este tradusa in practica e pe cat de alarmant, pe atat de penal.
Asta pentru ca, asa cum vom arata in cele ce urmeaza, investitiile in societate se fac mai mult pe hartie, utilajele achizitionate sunt practic vechi si cumparate la un pret mult mai mic decat cel asumat in scripte, iar bilanturile contabile sunt refacute pentru a beneficia de credite de la banci, dar si pentru a raporta "cifra de afaceri de milioane de euro". Mai mult, Stefan Vuza accepta cu buna stiinta ca societatea sa fie "tepuita" de fratii Itu. Una peste alta, angajatii lui Vuza de la Somes