Costuri Achizitiile “in centru”, misiune imposibila Daca v-ati propus sa cumparati un teren in zonele centrale ale Bucurestiului, trebuie sa stiti ca metrul patrat bate spre 3.000 de euro. si asta n-ar fi tot. Suprafetele disponibile sunt din ce in ce mai putine. Este foarte bine cunoscut faptul ca valorea si potentialul unei cladiri sunt date in primul rand de terenul pe care este amplasata. Normal ca partea centrala a unui oras a fost intotdeauna cea mai cautata.
Costuri Achizitiile “in centru”, misiune imposibila
Daca v-ati propus sa cumparati un teren in zonele centrale ale Bucurestiului, trebuie sa stiti ca metrul patrat bate spre 3.000 de euro. si asta n-ar fi tot. Suprafetele disponibile sunt din ce in ce mai putine.
Este foarte bine cunoscut faptul ca valorea si potentialul unei cladiri sunt date in primul rand de terenul pe care este amplasata. Normal ca partea centrala a unui oras a fost intotdeauna cea mai cautata. Boom-ul care a caracterizat piata imobiliara romaneasca si frenezia cu care se construieste a facut ca loturile situate in aceste zone sa fie foarte ravnite. Aici se dezvolta proiecte importante, iar sumele aruncate in joc de marile companii au determinat cresterea spectaculoasa a preturilor.
In Capitala, spre exemplu, in cartierul Primaverii, una dintre zonele cu staif si inainte de Revolutie, un metru patrat se vinde cu 2.700 de euro, iar pragul maxim este departe de a fi inca atins. Cumparatorii sunt insa dispusi sa plateasca pretul cerut.
Insa nu numai in Capitala preturile au urcat vertiginos. In Cluj, costurile au crescut cu 50%. Astfel, un metru patrat in zona Independentei se vinde si cu 1.000 de euro. Pret comparabil cu zonele marginase din Budapesta.
Desi Bucurestiul conduce in topul celor mai scumpe terenur